Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

[Vídeo] Un flamenc obliga a frenar diferents avions a l’aeroport de Palma

Aeropuerto de Palma. Un flamenco obliga a que varios aviones tengan que frenar (sin peligro alguno). Lo mejor, los comentarios del personal de pista de @aena. pic.twitter.com/ZmJ993hdV1 — Julio Bastida […]

Gerard Sesé 07/04/2019
Un flamenc a l'aeroport de Palma

Moments d’incertesa a l’aeroport de Palma aquest diumenge. Tal com es pot veure al vídeo, una au de grans proporcions s’ha passejat per la zona de pistes de la terminal A.

L’animal, un flamenc, caminava tranquil·lament pel paviment i ha obligat durant uns minuts que els avions que es desplaçaven per la zona fessin maniobres o, fins i tot, frenessin. Al vídeo es pot escoltar operaris de la zona de terra de l’aeroport avisant a les autoritats sobre la presència del flamenc “davant dels morros”.

Els aeroports amb un elevat tràfic d’avions usen la falconeria per a evitar situacions on ocells diversos puguin tenir presència a les pistes i, especialment, en zones d’aterratge. És generalment un servei car, ja que requereix un equip multidisciplinari format per falconers, falcons, àguiles i gossos.

El control de fauna amb rapinyaires es combina habitualment amb altres mètodes dissuasius com el llançament de bengales o espantaocells per sons que emeten esgarips d’aus de presa, que espanten els ocells.