Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

La UIB es disculpa amb un exalumne per enviar-li un missatge en català

Davant la polèmica, la universitat es defensa assegurant que es tracta d’un “error personal”

Gerard Sesé 03/12/2020

El català segueix sent una llengua de segona a les universitats d’arreu dels Països Catalans. A Catalunya, els mateixos estudiants s’han mobilitzat per a intentar defensar la llengua i evitar que un professor passi al castellà si només una clara minoria de la classe ho demana.

La resta de llengües cooficials de l’Estat també pateixen discriminacions als centres docents universitaris com a Galicia o el País Basc.

Aquest cop fem referència a la Universitat de les Illes Balears quan un exalumne del centre ha publicat a les xarxes un missatge que va rebre per part de la universitat on es disculpaven per haver enviat un missatge en català: “Demanar disculpes per no enviar un missatge emprant sa llengua que parlen 600 milions de persones” ironitzava el jove.

Plataforma per la Llengua convidava a l’exestudiant a denunciar els fets al seu web, proposta que ha fet reaccionar la UIB que s’ha volgut desmarcar del missatge assegurant que “és un error personal” i que el text no representava la institució i, fins i tot, que “no es tornaria a repetir”. El jove, però, ha sentenciat: “fins quan haurem de demanar perdó per parlar la nostra llengua?”.