Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

La Policia Nacional requisa documentació a la seu d’Europa Press Balears per una filtració periodística

Agents de la Policia Nacional s’han personat aquest dimarts a la delegació balear de l’agència de notícies Europa Press per requisar documentació i equips corporatius i personals en el marc […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 01/12/2018
Policía Nacional espanyola

Agents de la Policia Nacional s’han personat aquest dimarts a la delegació balear de l’agència de notícies Europa Press per requisar documentació i equips corporatius i personals en el marc d’una investigació dins del cas Cursach, amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració periodística que va avançar en primícia Europa Press Balears.

Tres agents i una secretària judicial han lliurat a la redacció l’ordre de registre i han exigit a la periodista que cobreix la informació relacionada amb el cas Cursach que lliurés qualsevol documentació sobre la macrocausa de la Policia Local.

La redactora s’ha acollit al seu dret professional a no revelar les fonts i els agents li han negat contactar amb els serveis jurídics de l’empresa. Per això, emparant-se en el mandat judicial, els agents s’han portat el seu telèfon mòbil personal, dos ordinadors de l’empresa i diversos documents en paper amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració.

Segons consta en la sentència del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, s’investiga un delicte de descobriment de secrets, a instàncies dels advocats de Bartolomé Cursach, Bartolomé Sbert i el Ministeri Fiscal. Segons han informat els funcionaris policials, Europa Press no està sent investigada.

Europa Press reitera el seu compromís amb la llibertat periodística i amb la protecció de les fonts i lamenta aquest atac al dret a la informació, dret fonamental recollit a la Constitució.

El cas Cursach és sobre l’empresari d’oci nocturn mallorquí on hi ha de tot: drogues, polítics, policies, prostitució i fins i tot, homicidis.

Relacionats