Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La Policia Nacional requisa documentació a la seu d’Europa Press Balears per una filtració periodística

Requisen el mòbil personal d'una periodista i no deixa que contacti amb els serveis jurídics de l'agència

|

- Publicitat -

Agents de la Policia Nacional s’han personat aquest dimarts a la delegació balear de l’agència de notícies Europa Press per requisar documentació i equips corporatius i personals en el marc d’una investigació dins del cas Cursach, amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració periodística que va avançar en primícia Europa Press Balears.

Publicitat

Tres agents i una secretària judicial han lliurat a la redacció l’ordre de registre i han exigit a la periodista que cobreix la informació relacionada amb el cas Cursach que lliurés qualsevol documentació sobre la macrocausa de la Policia Local.

La redactora s’ha acollit al seu dret professional a no revelar les fonts i els agents li han negat contactar amb els serveis jurídics de l’empresa. Per això, emparant-se en el mandat judicial, els agents s’han portat el seu telèfon mòbil personal, dos ordinadors de l’empresa i diversos documents en paper amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració.

Segons consta en la sentència del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, s’investiga un delicte de descobriment de secrets, a instàncies dels advocats de Bartolomé Cursach, Bartolomé Sbert i el Ministeri Fiscal. Segons han informat els funcionaris policials, Europa Press no està sent investigada.

Europa Press reitera el seu compromís amb la llibertat periodística i amb la protecció de les fonts i lamenta aquest atac al dret a la informació, dret fonamental recollit a la Constitució.

El cas Cursach és sobre l’empresari d’oci nocturn mallorquí on hi ha de tot: drogues, polítics, policies, prostitució i fins i tot, homicidis.

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió