Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

El diari ‘Jornada’ sortirà aquest dissabte als quioscos

Es podrà comprar cada dissabte en format paper i de dimarts a diumenge s’editarà un PDF amb menys pàgines per a subscriptors

Avatar
Redacció Balears 04/05/2018

Aquest dissabte arribarà als quioscos ‘Jornada’, un diari cooperatiu generalista que seguirà l’actualitat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears en català i “des de les esquerres transformadores”. Concretament, la nova capçalera farà un seguiment de l’actualitat, l’economia, els afers internacionals i la cultura i es podrà comprar cada dissabte en format paper, però no serà un setmanari: la informació que s’hi trobarà serà de plena actualitat i es quedarà als quioscos fins diumenge. D’altra banda, de dimarts a diumenge s’editarà un PDF amb menys pàgines per a aquelles persones que vulguin conservar la subscripció de cada dia. El seguiment de l’actualitat es farà des de les tres seus del diari: Barcelona (Vallcarca), Palma (Canamunt) i València (Benimaclet).

El rotatiu subratlla que ‘Jornada’ surt de la constatació que la majoria de grans mitjans de comunicació amb els quals s’informa gran part de la societat “estan controlats per grans grups empresarials i financers, i això en marca la línia editorial”. ‘Jornada’ és una cooperativa sense ànim de lucre formada per més de 600 persones i entitats sòcies i que depèn de les subscripcions. A més, el diari neix explicant “clarament” des d’on es mira la realitat, “que és des de les esquerres transformadores, els feminismes i el cooperativisme” i, per això, segons remarca, “ha creat els compromisos periodístics”.

 

El projecte es va fer públic el maig del 2017 i va sortir amb més d’un centenar de socis promotors que hi havien posat un mínim de 500 euros. Des d’aleshores s’hi han sumat més gent i entitats fins a més de 600. L’aportació mínima és de 50 euros i la màxima, de 10.000. El projecte també pot rebre i es presenta a subvencions, tot i que no es consideren ingressos estructurals per no dependre’n, segons indica el diari.

 

Les subscripcions

 

El projecte surt en dues fases: una primera on només serà en paper els dissabtes, s’editarà un PDF i es farà seguiment per la web, www.diarijornada.coop, i una segona fase en què es preveu el desplaçament complet en paper de dimarts a diumenge. Els preus de les subscripcions són de 25 euros al mes amb paper dissabte, PDF de dimarts a divendres i accés digital (en la segona fase, serà en paper cada dia menys dilluns); de 12 euros al mes amb paper dissabte i accés digital (en la segona fase, serà en paper dissabte i diumenge), i de 6 euros al mes amb accés a continguts web.

L’equip

La directora de ‘Jornada’ és Laia Altarriba; l’editora del diari dels dissabtes, Clara Truñó, i l’encarregada de l’edició de tancament, Helena Roura. Els coordinadors entre setmana són Andreu Merino (Catalunya) i Joan Canela (País Valencià). A les redaccions hi haurà Laia Farrera, Neus Tur, Martí Gelabert, Hèctor Serra, Laura Julián i Marta Navarro a Actualitat. La coordinació d’Economia la fa Joan Palomés; la d’Internacional, Queralt Castillo i Germán Aranda, i la de Cultura, Neus Molina. Jordi Sans, Maria Ramon i Jordi Salvia seran els encarregats del format digital. A més, el diari comptarà amb col·laboradors fixos.

Relacionats