Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Encara 11 carreteres tallades, serveis de tren suspesos i transport escolar anul·lat en 15 comarques

Uns 400 abonats continuen sense llum, la majoria a la comarca del Priorat

Agències 11/01/2021
Pla general d'Horta de Sant Joan nevat el 10 de gener del 2021.

La setmana arrenca encara amb consqüències derivades de la forta nevada pel pas de la borrasca Filomena i avui dilluns els principals problemes són el fred, el gel, la boira i el vent en diferents punts del país. El dia del retorn a les escoles s’han suspès les rutes de transport escolar al Pallars Jussà i a La Molosa i Pujalt, a l’Anoia. Aquestes rutes se sumen a les afectacions que ja es van anunciar ahir en un total de 13 comarques. A les comarques de Ponent s’han cancel·lat les rutes del Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell, el Pallars Jussà i el Pla d’Urgell. Al Camp de Tarragona, es cancel·len les rutes a l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Prioritat, mentre que al Baix Camp es mantindrà el servei però amb afectació de la línia de Prades. A les Terres de l’Ebre, no hi haurà servei a la Terra Alta i ni de Tivissa a Móra d’Ebre.

Pel que fa als trens es manté tallada la circulació a l’R15 entre Reus i Riba Roja-d’Ebre i a l’R13 i l’R14 entre Lleida i la Plana-Picamoixons, segons ha informat Renfe. Està previst que aquest dilluns al migdia torni a circular l’AVE entre Barcelona i Madrid.

I a la xarxa viària el matí de dilluns aquestes són les afectacions: hi ha sis vies tallades a la demarcació de Tarragona: la T-330 a Arnes, la T-710 a Falset, la TP-7402 a Porrera, la TV-3022 a El Perelló-Rasquera, la TV-7046 a l’Albiol i la T-7333 a La Fatarella. A la demarcació de Lleida són quatre les carreteres tallades: la LP-7013 a El Vilosell-cruïlla amb C-242, la LV-7011 a Juncosa, la LV-5134 a Noves Segres-Els Castells i la LV-2014 a L’Espluga Calba. A Barcelona està tallada la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal. D’altra banda, hi ha una cinquantena de trams en els quals és obligatori circular amb cadenes, principalment a les demarcacions de Tarragona i de Lleida. A més, Trànsit ha apuntat que cal destacar que cal circular amb molta precaució a l’A-2 a l’altura de Montmaneu per gel/neu a la calçada.

Un total de 392 abonats continuen sense llum per avaries de mitja tensió com a conseqüència del temporal Filomena, segons ha informat Protecció Civil. La majoria d’aquests abonats es troben a Capçanes (Priorat), amb un total de 288. Altres municipis amb afectacions són Falset, amb 19 abonats sense llum, Ametlla de Mar (18), El Molar (18), Arnes (11) i Marçà (11). També hi ha altres afectacions de caire menor en baixa tensió.