Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor a les “víctimes de la repressió” en la “causa general” contra l’independentisme

El reconeixent es dipositarà al Museu d’Història després de l’entrega en la cerimònia del 10 de setembre

Avatar
Agències 02/09/2021
Pla mitjà on es pot veure la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en roda de premsa a l'Espai Companys del Tarròs, l'1 de setembre de 2021. (Horitzontal)

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en categoria d’or a les “víctimes de la repressió” en la “causa general” contra l’independentisme. Així ho ha anunciat la presidenta de la cambra, Laura Borràs, en una compareixença des del despatx d’audiències, aquest dijous a la tarda. Es reconeix així el “dolor sofert” per les persones “perseguides” per l’Estat “arran de l’1-O” i per defensar, al carrer i a les urnes, la voluntat d’autodeterminació. La Mesa va aprovar la decisió durant la reunió d’ahir a Tornabous (Urgell), a proposta de Borràs. La presidenta de la cambra ha explicat que la Medalla es dipositarà al Museu d’Història del país, després de l’entrega que se celebrarà en la cerimònia del 10 de setembre al Parlament.

L’any passat el Parlament va atorgar -en un acord de la Mesa per unanimitat- la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’or als professionals del sistema de salut de Catalunya. Amb aquesta distinció, la cambra va reconèixer “la tasca extraordinària que les persones que treballen en el sistema de salut de Catalunya han acomplert amb motiu de la pandèmia de la covid-19”.
Text
Secció/Subsecció: Política, Parlament
Codificació territorial: Catalunya
Categories: Política, Text, Catalunya, Parlament
Id: 3839308
Etiquetes