Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Oriol Bohigas rep la Medalla d’Or de Barcelona

L’arquitecte i urbanista Oriol Bohigas ha rebut aquest dijous a la tarda la Medalla d’Or de la Ciutat que atorga l’Ajuntament de Barcelona. Els arquitectes Ramon Faura i Francesc Pla […]

Joan Vila i Boix 26/10/2018
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, posa la Medalla d'Or de la Ciutat a l'arquitecte Oriol Bohigas / ACN

L’arquitecte i urbanista Oriol Bohigas ha rebut aquest dijous a la tarda la Medalla d’Or de la Ciutat que atorga l’Ajuntament de Barcelona. Els arquitectes Ramon Faura i Francesc Pla han fet la glossa del guardonat. Bohigas, ha rebut el premi de la mà de l’alcaldessa, Ada Colau, en un acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament en què també ha participat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz. Bohigas, que va ser regidor de cultura del consistori barceloní a principis dels anys noranta, ha estat reconegut pel “paper decisiu” en la definició actual de la ciutat, per la contribució en la transformació de la metròpoli arran dels Jocs Olímpics i per la recuperació d’edificis industrials.

Bohigas és famós per obres que han marcat la ciutat comtal. Entre elles, per exemple la Vila Olímpica de Barcelona i el Port Olímpic. Però també l’escola Thau de Barcelona, l’estació de metro de Liceu o la comissaria dels Mossos d’Esquadra de plaça Espanya. En l’apartat cultural, fou un dels fundadors de l’editorial Edicions 62, sent-ne president de 1975 fins a 1999. Entre el 2003 i el 2011 va ser president de l’Ateneu Barcelonès. I també fou president de la Fundació Miró entre 1981 i 1988.