Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Nou èxit de Plataforma per la Llengua: El Consell de Mallorca incrementa les ajudes per normalitzar el català a senyals i cartells públics

L’entitat fa una crida a continuar denunciant a través de Twitter qualsevol rètol públic que exclogui el català amb l’etiqueta #NormalitzaMallorca

Carme Garau 08/03/2023
La campanya #NormalitzaMallorca de Plataforma per la Llengua a les Illes Balears.

La campanya #NormalitzaMallorca impulsada per Plataforma per la Llengua Illes Balears ha aconseguit que el Consell de Mallorca incrementi les ajudes per normalitzar la llengua catalana als senyals i cartells públics. La iniciativa, que va néixer el juliol de 2021, té per objectiu animar la ciutadania a denunciar la manca de retolació en la llengua pròpia del territori, ja que sovint es poden veure indicadors exclusivament en castellà i, fins i tot, en anglès abans que en català.

Ara, davant l’èxit de la campanya participativa, el Consell de Mallorca incrementa fins a 150.000 euros l’ajut, estrenat l’any passat, perquè els ajuntaments normalitzin la llengua a la senyalització que es troba en la via pública. L’entitat ha aplaudit aquest primer pas, però demana a la Direcció General de Política Lingüística que es coordini amb els consells insulars a fi d’aconseguir mesures similars a les altres illes, especialment a Eivissa.

“Les administracions públiques de les Illes Balears han negligit durant anys en la retolació dels cartells públics”, constata l’entitat, satisfeta que s’hagi posat fil a l’agulla per abordar aquesta problemàtica que trepitja els drets lingüístics dels catalanoparlants.

L’ONG del català manté la crida a continuar exposant a través de les xarxes socials qualsevol cartell públic que exclogui la llengua amb l’etiqueta #NormalitzaMallorca per tal de facilitar-ne la substitució. Així mateix, animen la ciutadania a mencionar el compte de Twitter de Plataforma per la Llengua a les Illes: @PLlenguaIlles.