Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La campanya #NormalitzaMallorca triomfa: Noves subvencions per posar en català els senyals de tràfic

|

- Publicitat -

Bones notícies per a Mallorca. La campanya sota l’etiqueta #NormalitzaMallorca aconsegueix que s’anunciïn noves subvencions per a normalitzar l’ús del català a senyals i a cartells de tràfic. Cal remarcar que, sovint, les administracions públiques de les illes vulneren els drets lingüístics de la ciutadania, sobretot en referència als panells públics de senyalització.

La iniciativa, llançada el passat mes de juliol, tenia l’objectiu de fer una crida als mallorquins, però interpel·lant, també la resta de societat catalana; per de denunciar la manca de retolació pública de l’illa en català. Això, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús del català a Mallorca i animar a la societat a denunciar possibles vulneracions dels drets lingüístics.

Publicitat

Amb tot, una campanya popular de denúncia i reivindicació que ha resultat un èxit. De fet, arran de fer visible la problemàtica, el Consell de Mallorca va anunciar per a 2022 un ajut nou per a Ajuntaments per a normalització de senyals i cartells. En concret, s’han creat noves línies de subvencions per a retolació de carrers en català destinada a ajuntaments, per arxius privats i d’entitats sense ànim de lucre i per a programació de teatres públics. Així, el Consell destinarà enguany fins a 18,6 milions d’euros per al sector cultural i de protecció del patrimoni i foment del català.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut