Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Només 5.000 manifestants aconsegueixen cancel·lar tots els vols de Hong Kong

La d’aquest dilluns és la quarta jornada de protestes consecutives a l’aeroport, principal escenari d’una mobilització opositora que ha posat contra les cordes el Govern hongkonguès

Agències 12/08/2019
Imatge d'una manifestació a Hong Kong

L’autoritat aeroportuària de Hong Kong ha anunciat la suspensió de tots els vols per la presència a la terminal d’uns 5.000 manifestants que han traslladat a un dels aeròdroms més transitats de la regió les protestes que -des de fa dos mesos- mostren el rebuig dels ciutadans contra el Govern de Carrie Lam.

La mesura, aplicable a partir de les 16.00 (hora local), estaria motivada pels incidents que s’han registrat en les instal·lacions, on els passatgers han tingut problemes per facturar o per passar els controls de seguretat, segons el diari local ‘South China Morning Post’. Així, només es permetrà la sortida dels vols que hagin completat el procés de facturació i l’aterratge d’aquells vols que ja estiguin de camí. “La resta de vols han estat cancel·lats durant el que queda de dia”, ha explicat l’operador aeroportuari en un comunicat.

La d’aquest dilluns és la quarta jornada de protestes consecutives a l’aeroport, principal escenari d’una mobilització opositora que ha posat contra les cordes el Govern hongkonguès. Els manifestants reclamen la retirada definitiva d’una llei que autoritzaria l’extradició de sospitosos a la Xina continental.

L’oficina de l’Executiu central xinès per als assumptes de Hong Kong ha donat suport aquest dilluns per boca d’un portaveu a la resposta violenta de la Policia a les darreres protestes i ha instat els qui es preocupin pel futur de la ciutat a desmarcar-se de les accions dels manifestants. Hong Kong, ha advertit, es troba en “un punt d’inflexió”. Entre els aquests, amb tot, se segueix denunciant que la Policia ha actuat de manera “il·legal i brutal” en la seva activitat repressiva.