Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Només 25.000 espanyolistes d’extrema dreta coaccionen Sánchez

Suficients per evitar qualsevol concessió del govern espanyol al conflicte polític entre Espanya i Catalunya

Redacció 13/06/2021
Pla general de la plaça Colón durant la manifestació contra els indults, el 13 de juny de 2021 (horitzontal)

Fracàs absolut de la protesta, convocada per la plataforma Unió 78, compta amb el suport de PP, Vox i Cs

La Policia Nacional ha xifrat en 25.000 les persones concentrades a la plaça de Colón de Madrid contra els indults als presos independentistes, segons ha comunicat la delegació del govern espanyol. L’aforament del recinte s’ha tancat quan faltava mitja hora per les 12 del migdia, moment en què estava previst l’inici de l’acte però que s’ha retardat 60 minuts per problemes tècnics. La protesta, convocada per la plataforma Unió 78, ha comptat amb la presència dels líders del PP, Vox i Cs, que no repetiran la fotografia del 2018.

La plataforma Unión 78 va cridar el 28 de maig a reaccionar contra el “xantatge” d’uns indults que “no tenen altre propòsit que conservar la majoria parlamentària” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui acusa de “mantenir-se a la Moncloa a qualsevol preu”.

 

“No pensem tolerar passivament la conversió del xantatge en un procediment polític normal, com passaria amb la concessió d’indults a colpistes condemnats que han manifestat la seva condició expressa de reincidir burlant expressament els informes contraris del Tribunal Suprem de la fiscalia de l’Estat”, sosté la convocatòria.

 

L’organització ha demanat a tots els assistents que “observin curosament totes les mesures anticovid” és a dir que “respectin la distància social” i portin mascareta “en tot moment”.

 

Compta amb el suport de personalitats com Andrés Trapiello, Félix Ovejero, Félix de Azúa i la periodista Elvira Roca. També l’exalcalde de La Coruña Francisco Vázquez, el cineasta Iñaki Arteta i els professors Carlos Martínez Gorriarán i Rogelio Alonso.