Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Nogueras (PDeCAT): ”Què ens aporta el 155?”

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha replicat aquest dimarts al PP i Cs, després que hagin reclamat al Govern central tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució: “Ens […]

Redacció
Redacció 21/08/2018
La vicepresidenta del PDeCAT, Mïriam Nogueras / EP

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha replicat aquest dimarts al PP i Cs, després que hagin reclamat al Govern central tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució: “Ens agradaria preguntar-los què ens aporta el 155 a part de repressió”.

En una entrevista de la Sexta, ha criticat que Cs i el PP “parlin de convivència” i demanin aplicar el 155, i ha defensat que l’independentisme vol complir el mandat popular de la ciutadania de Catalunya en les eleccions.

Així mateix, Nogueras ha advertit al Govern espanyol que “és incompatible el diàleg i la convivència amb un atac com el 155”, i ha recriminat que, al seu parer, no està fent tot el que pot fer per solucionar la situació a Catalunya.

Ha negat que vulgui acusar de delinqüents les persones que treuen llaços grocs, però ha alertat que “molts dels que els treuen ho fan amb violència i portant objectes perillosos”.

Ha insistit que “en els episodis que s’estan vivint aquestes setmanes, la violència sempre prové del mateix bàndol”, i ha ressaltat que entre les persones identificades per treure llaços grocs hi ha guàrdies civils.