Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Nogueras deixa Rufián com un drap brut: “Deu treure la informació de Mortadelo i Filemón”

La portaveu de JxCat li recorda que “Puigdemont no és un senyoret, és un exiliat” que va marxar per defensar els ideals “que fins ahir pensava que compartia”

Agències 16/03/2022
Míriam Nogueras al Congreso

La portaveu de Junts al Congreso, Míriam Nogueras, ha carregat contra el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, per “fer el joc a les clavegueres de l’Estat” avalant les informacions sobre les suposades reunions entre l’entorn del president de la Generalitat Carles Puigdemont amb Vladimir Putin. “Qui ens considera James Bond deu treure la informació de Mortadelo i Filemón”, ha reblat.

“Puigdemont no és un senyoret, és un exiliat que va marxar del seu país per poder continuar defensant els ideals d’independència, de república i de progrés de país que fins ahir pensava que compartia el senyor Rufián”, ha dit Nogueras en una entrevista a la Ser Catalunya.

Nogueras ha rebatut d’aquesta manera les afirmacions que Rufián va fer aquest dimarts sobre les informacions que relacionen Puigdemont i Putin: “Crec que són senyorets que passejaven per Europa amb gent equivocada perquè així durant una estona es creien James Bond”, una “frivolitat terrible” per “fer-se una ‘selfie’ en segons quins despatxos”, i “no representen” l’independentisme.

La portaveu de Junts ha afirmat que Rufián va aprofitar la guerra d’Ucraïna “per fer el joc a les clavegueres de l’Estat espanyol”. “Dubto que Rufián pensi que Catalunya es divideix entre ‘jornaleros i señoritos”, ha dit, “perquè si ho pensa deu ser que no coneix en absolut la realitat a Catalunya”. “Si això va de ‘señoritos i de jornaleros, ahir els ‘jornaleros’ que se suposa que són ells es dedicaven a insultar el president legítim, i els senyorets que se suposa que som nosaltres presentàvem una proposició de llei a què no es van sumar per acabar amb l’exclusió financera”.

Junts demana a ERC que “desautoritzi” Rufián

El portaveu de Junts, Josep Rius, demana a ERC que “rectifiqui i corregeixi” Gabriel Rufián, i ha afegit que “analitzarà” la situació si el seu soci de Govern no ho fa, perquè són unes paraules “d’extrema gravetat”. De fet, les primeres reaccions de JxCat van arribar carregades d’enuig. “És impossible ser més miserable”, va sentenciar Jordi Sànchez.