Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Ni una menció del Gobierno al dia de Sant Jordi: El 23 d’abril és el “Día del Español”

La xarxa se’n fot de la desafortunada publicació del Ministeri d’Exteriors, on ni tan sols l’encerten amb el dia que va morir Miguel de Cervantes

Redacció
Redacció 21/04/2021

Ni dia de Sant Jordi, ni tan sols dia del Llibre. El 23 d’abril, el Gobierno vol celebrar el Día del Español, o Día del Idioma Español, una jornada que es fa en homenatge a l’autor Miguel de Cervantes i la seva aportació a la llengua i la castellana. Així ho ha expressat el Ministeri d’Exteriors espanyol en una publicació a les xarxes que ha resultat molt criticada, i on hi ha un error prou gros.

El ministeri assegura que el 23 d’abril, “coincideix amb la mort de Miguel de Cervantes”, però aquell dia es va celebrar el seu enterrament. De fet, va morir el dia abans, el 22 d’abril, un error que els usuaris de la xarxa no han perdonat al departament del Gobierno. A més, ni tan sols mencionen el dia del llibre, celebrat internacionalment, i per descomptat s’obliden d’una de les diades més importants de Catalunya, Sant Jordi. Gairebé tots els comentaris de la publicació fan referència a la poca representació que té el “Día del Idioma Español” per als catalans.