Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Mossos Guilleries diu que les crítiques de l’espanyolisme a la destitució de Trapero demostren l’encert

El col·lectiu critica la “deriva autonomista” i “col·laboracionista amb la metròpoli colonial” del Govern en un categòric comunicat

Redacció 22/12/2021
Emblema de Mossos Guilleries.

“Després de mesos de remor, amb ball de noms inclòs, finalment s’ha acabat materialitzant la destitució del major Trapero, de qui es diu que una companyia de l’Ibex-35 serà la seva pròxima destinació”. Així comença el contundent comunicat emès per Mossos Guilleries.

Així mateix, consideren “del tot lògica” la seva marxa i recorden que Guilleries fa temps que demana el seu cessament. “La constatació de l’encert de la decisió és la reacció de rebuig que ha generat en el neofranquisme (Vox, PP, Cs) i en la pseudoesquerra espanyolista (PSOE-PSC i Podemos-En comú podem)”, comenten.

Tot i que li reconeixen els mèrits del seu lideratge, es mostren crítics amb l’actitud de submissió de Trapero davant la repressió “dirigida contra ell, la resta de la ciutadania i les institucions catalanes”. A l’antic major dels Mossos li recriminen pressionar el Govern per desconvocar el referèndum, rebre la corrupta monarquia espanyola i la visita al cap de seguretat de la Casa Real, l’Audiència Nacional i el Supremo. “També va ser vergonyós escoltar-lo en declaració judicial reconeixent que la Prefectura tenia dissenyat un pla per practicar la detenció del govern davant una hipotètica ordre judicial rebuda en aquest sentit”, afegeixen.

Finalment, critiquen la “deriva autonomista” i “col·laboracionista amb la metròpoli colonial” del Govern i carreguen contra la CUP per fingir que no forma part d’aquesta, a més d’acusar la formació de trivialitzar el referèndum de l’1-O. També veuen imprescindible una presa de consciència de la societat per tal d’empoderar-se i materialitzar la independència. “És l’única opció de pervivència del nostre País”, conclouen.