Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Mor als 49 anys Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

|

- Publicitat -

El bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell i Ferrer ha mort aquest dissabte als 49 anys, segons ha informat l’Església Arxidiocesana de Barcelona. El vicari general, natural de Mallorca, va ser diagnosticat d’un tumor al pàncrees el juliol passat, es va sotmetre a sessions de quimioteràpia i va ingressar a l’UCI a finals de desembre. “Ha mort en la pau del Senyor després d’una llarga i dolorosa malaltia. Properament, comunicarem la data de celebració de les exèquies a Barcelona i dels posteriors actes culturals a Mallorca”, ha apuntat l’arquebisbat de Barcelona, que també ha recordat que monsenyor Vadell i Ferrer –nomenat bisbe auxiliar el 19 de juny del 2017- ha traspassat en el dia de la festa de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Publicitat

 

Nascut a Llucmajor el 17 de maig de 1972, Antoni Vadell i Ferrer va ingressar als 14 anys al Seminari Menor de Mallorca, passant després, el 1990, a cursar filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. Va ser ordenat diaca el 4 d’octubre de 1997 a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, i prevere el 31 de maig de 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma). Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009). El seu ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca, combinant la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa.

 

Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006), i posteriorment va assumir la responsabilitat de rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), i també ho va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006). El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l’ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense és President del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC).

 

En el si de la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020), i actualment era membre de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió