Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

Montse Estruch, dins i fora de la Cuina

“Pues si, afecta i molt… la premsa, la difusió, fa que la gent tingui por de sortir i de gastar, i a més el problema de les begudes, fa que […]

Mireia Guilera
Mireia Guilera 14/12/2019

Pues si, afecta i molt… la premsa, la difusió, fa que la gent tingui por de sortir i de gastar, i a més el problema de les begudes, fa que per les nits els restaurant de fora de les grans ciutats, tinguem de tancar per aquest motius, a part de les vagues, etc, etc, que ens afecten i molt.” 

 

En aquesta ocasió, per començar, us explicaré una anècdota personal que dona peu per a que enteneu perquè he escollit fer una entrevista a aquest personatge en concret.

Jo no tinc cap mena d’agenda de contactes, com segurament tenen als diaris, i les ràdios, així que aprofito qualsevol ocasió per ampliar el cercle de persones a les que entrevistar. Vaig veure la Montse Estruch, cuinera dels Cingles, una tarda en que ella va fer una xerrada i una classe de cuina per inaugurar la VII Fira de les Enramades del l’Arboç 2019

Desprès de la seva demostració culinària vaig acostar-me amb uns familiars meus a parlar amb ella, vaig trobar tant interesant el que deia i com ho deia, que vaig pensar: Ostres!! la Montse es mereix una entrevista, de fet vaig pensar … “vull saber mes coses sobre ella, tinc curiositat per saber que pensa de la situació política a Catalunya, quines son les seves aficions i que fa quan no és al seu restaurant dels Cingles de Vacarisses”

Uns dies desprès vaig enviar-li un missatge de Facebook: “ Hola Montse ! Vam estar parlant divendres a l’enramada, soc aquella noia que anava amb els seus pares. Després de parlar amb tu vaig pensar que seria interessant poder fer-te una entrevista per al nostre blog musical, per parlar de cuina de la vida i de música.
(La meva intenció era fer-li una entrevista per a un blog Musical pel que també escric)
La seva resposta va no va trigar gens en arribar: “Hola princesa. Cap problema quan tu vulguis• “
“El meu correu es … Una abraçada” ( Montse )

Però quan van dir-me que podia escriure al Diari la República vaig pensar Eiii la Montse Estruch, tinc pendent de fer-li una entrevista i pel diari la República estaria guai !!

Ara que ja sabeu tota la història us deixo amb l’entrevista pròpiament dita
Entrevista a Montse Estruch !

Com valores el teu pas per Top Chef ?

– Una experiència diferent al dia a dia del restaurant, et diria que és com una prova més que et posa la vida al camí.
Diries que el programa Top Chef és un reflexe del que es viu a les cuines dels restaurants ?

– De cap manera…, és un programa realitie … la vida dins de la cuina és molt diferent, és com una sèrie que et manipulen com ells volen.
Quina valoració en fas d’haver guanyat una estrella Michelin ?

– Molta satisfacció personal i familiar i d’equip humà
Que creus que defineix la teva cuina ?

– L’amor i la passió del que més m’agrada, les flors i els colors del producte, que em defineix des de fa més de 30 anys com la cuinera de les flors.

Sabem que ets una enamorada dels viatges, quins països t’han agradat o sorprès més per la seva cuina? Digues alguns plats en concret.

– M’ agraden tots els llocs que conec, sempre he viatjat per cuinar la meva cuina i aprendre de les altres cultures de tot el mon … La cuina mexicana em te enamorada.

Creus que la situació política a Catalunya afecta als cuiners catalans ? i als seus restaurants ?

– Pues si, afecta i molt… la premsa, la difusió, fa que la gent tingui por de sortir i de gastar, i a més el problema de les begudes, fa que per les nits els restaurant de fora de les grans ciutats, tinguem de tancar per aquest motius, a part de les vagues, etc, etc, que ens afecten i molt.
Quines son les teves aficions quan no ets entre els fogons del Cingle ?

– Totes les manualitats que pugui fer amb les mans… pintar, escriure, ganxet, bricolatge, decoració, fer mitja… i sobre tot mira el mar… i les postes de sol.

Fotografia;  cedida per Montse Estuch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats