Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Miquel Miralles, de defensar interessos privats comunicatius a membre del CAC

Vinculat durant vint anys al grup Ràdio Tele-Taxi, Miralles ha estat nomenat, a proposta d’ERC i sense cap problema, per formar part del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Redacció 26/04/2022
Els cinc membres del CAC. Miralles a dalt a la dreta

Estem davant d’un cas de tracte de favor?

Ho diu la mateixa biografia de Miquel Miralles que publica la pàgina web del CAC: “Periodista. President de l’Associació Catalana de Ràdio (2019-2022). Director de Comunicació i Relacions Institucionals del Grup Tele Taxi (1992-2022).”

O sigui que a l’ens de control de l’audiovisual de Catalunya, els que han d’aprovar la venda de qualsevol emissora a Catalunya, ara hi tenen a dins algú amb interessos privats i motivacions concretes per afavorir determinades operacions: en Miquel Miralles podrà decidir sobre una possible venda de les emissores del Grup Ràdio Tele-Taxi d’on va cobrar fins al darrer moment.

Repassant l’acte de la compareixença a la Comissió del Parlament de Catalunya, es comprova que cap diputat no va retreure aquesta greu irregularitat abans de designar com a nou membre del CAC, sense cap mena d’escrúpol, a una persona amb clars interessos en una emissora privada.

1-Diari de sessions del Parlament

Els diputats no van fer la feina que els corresponia a l’hora d’avaluar els candidats a ocupar llocs públics en els diferents organismes de control i en Miquel Miralles no compleix els mínims requisits exigits per formar part d’un organisme de control com el CAC.