Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Més baixes a RTVE: Plega el màxim responsable d’informatius en plena crisis interna

La cúpula nomenada pel president de l’organisme, José Manuel Pérez Tornero, ja fa aigües

Redacció 26/04/2022
Exterior de la seu de TVE / RTVE

Esteve Crespo ha dimitit com a director de Continguts Informatius d’RTVE, segons recull InfoLibre. La dimissió hauria vingut acompanyada d’una tímida explicació, ja que ha al·legat “motius estrictament personals”; la mateixa fórmula per no entrar en detalls que va emprar la directora de Continguts Generals, Amalia Martínez de Velasco, quan va presentar la renúncia.

La cúpula nomenada pel president de l’organisme, José Manuel Pérez Tornero, fa aigües. De fet, Crespo va ser nomenat després del fracàs a l’hora de fitxar Mamen del Turó, que no va arribar a prendre possessió per discrepàncies amb la presidència.

Crespo també va trobar-se endinsat en polèmiques pocs mesos després de començar a exercir el càrrec. El fins ara cap d’Informació va impedir que un equip de TVE es desplacés als campaments del Front Polisario —moviment d’alliberament nacional del Sàhara Occidental—, adduint que era “un moment molt delicat”. Això va suposar les dimissions dels responsables d’Internacional i el complet rebuig dels Consells d’Informatius, qui veien interferències polítiques.

Per acabar-ho d’adobar, van arribar els controvertits nomenaments de Pepa Sastre per al lloc de cap de Planificació i Continguts dels Informatius de TVE, i el de Luis Javier Alcalá per a un lloc similar en el Canal 24 Hores no van ser comunicats, com és habitual, al Consell d’Informatius. Ambdós, acusats en diverses ocasions de manipulació informativa a favor del PP.