Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

#MeridianaResistex talla l’avinguda malgrat un grup d’extrema dreta que ho intentava impedir

La dignitat Meridiana resisteix per 126a nit consecutiva Meridiana Resisteix ha tallat l’avinguda Meridiana per 126a nit consecutiva després que una concentració ultra provés d’impedir-ho aquest diumenge. Diverses organitzacions sota […]

Redacció
Redacció 16/02/2020
Pla general del cordó de Mossos d'Esquadra davant els manifestants independentistes que tallen l'avinguda Meridiana de Barcelona, el 16 de febrer del 2020. (Horitzontal)

La dignitat Meridiana resisteix per 126a nit consecutiva

Meridiana Resisteix ha tallat l’avinguda Meridiana per 126a nit consecutiva després que una concentració ultra provés d’impedir-ho aquest diumenge. Diverses organitzacions sota el paraigües ‘Catalanes por España’ havien convocat a les cinc de la tarda a la plaça Sant Andreu Arenal per protestar pels talls diaris, fet que ha provocat que uns 200 antifeixistes també anessin a la zona. Per evitar enfrontaments, els Mossos han encapsulat els dos grups, que han intercanviat crits durant unes hores. Cap a dos quarts de set, els independentistes s’han desplaçat a la calçada per tallar la Meridiana i, menys d’una hora després, la cinquantena d’ultres han abandonat la zona. Les furgonetes antidisturbis dels Mossos han marxat poca estona després.

Intercanvi de crits

En un inici, els dos bàndols s’han col·locat a cada banda de la plaça Sant Andreu Arenal, a la Meridiana amb Fabra i Puig, i han intercanviat crits. Algunes de els consignes que s’han cridat, per la banda independentista, ha estat ‘llibertat presos’, ‘ni oblit ni perdó’, o ‘fora feixistes dels nostres barris’, mentre que el grup d’ultres ha cantat ‘sí, sí, sí Espanya ja està aquí’ i l’himne d’Espanya. A més, el grup espanyolista ha agafat una estelada i l’ha tallat i trepitjat i, hores després, els independentistes han cremat una bandera espanyola.

Tot i que en un inici les protestes han estat a la plaça, vora dos quarts de set els manifestants independentistes han cridat a tallar tota la via. “Tothom a la zona de tall. Ocupem la via, persistim, resistim”, han demanat a través de les xarxes socials. Menys d’una hora després, els ultres han marxat i la majoria de desplegament policial ha abandonat la zona.

Manifestants amb banderes espanyoles, davant d’un cordó dels Mossos d’Esquadra, a l’estació de tren de Sant Andreu Arenal el 16 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Un contenidor cremat

Cap a les vuit del vespre s’ha cremat un contenidor just on es feia el tall de carretera. Quan ha començat el foc, alguns manifestants han intentat apagar-lo i han separat els altres contenidors de la vora per evitar que es propagués. Pocs minuts després, els Bombers s’han desplaçat a la zona per apagar-lo. Segons el col·lectiu Meridiana Resisteix no ha estat una acció seva i han atribuït el foc a un grup d’ultres que hauria llençat un objecte encès a dins.

La convocatòria inicial

Organitzacions com Somatemps, Federación de Plataformas por la Hispanidad, Legión Urbana Barcelona o el Timbaler del Grup, agrupades sota la plataforma ‘Catalanes por España’, havien convocat una concentració de cinc de la tarda a un quart de vuit del vespre per protestar pels talls diaris de la Meridiana. Meridiana Resisteix, per la seva banda, ha fet una crida a concentrar-se perquè “grupuscles feixistes” pretenien ocupar la via abans del seu tall.

Relacionats