Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Marcel Mauri creu que qui ha de “demanar perdó per la violència” és l’Estat

El portaveu d’Òmnium Cultural condemna la “criminalització” de l’independentisme i exigeix que es deixi de fer servir la repressió “com a instrument polític”

Agències 28/09/2019
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, intervenint en l'acte final de la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre del 2019 (horitzontal).

El portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “els únics que han de demanar perdó per la violència són l’Estat espanyol” i ha exigit que es deixi d’utilitzar la repressió “com a instrument polític”. En una atenció als mitjans a la manifestació a Sabadell per demanar l’alliberament dels set CDR empresonats, Mauri ha retret a l’Estat que “criminalitza l’independentisme” i ha assegurat que la violència hi va ser “amb l’1-O i la vulneració de drets constant”. “Seguirem al carrer sempre que faci falta per defensar els drets i llibertats”, ha advertit, per afegir que l’independentisme és “un moviment pacífic”. En aquest sentit, Mauri ha assegurat que “mai hi ha hagut un fet violent” i ha avançat que si mai hi fos, el condemnarien.