Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

#MarcaEspaña: Un guàrdia civil condemnat per tortures farà una xerrada sobre ETA

Organitzada pel think-tank conservador creat per l’exdelegat del Govern del PP a Euskadi, Carlos Urquijo

Redacció 27/11/2019
El coronel Manuel Sánchez Corbí, a TVE

El coronel Manuel Sánchez Corbí, condemnat el 1997 a quatre anys de presó i sis d’inhabilitació per torturar al presumpte etarra Kepa Urra, participarà en una xerrada sota el títol “hem acabat amb ETA?” organitzada per l’associació Esteban de Garibay aquest dissabte.

“Va ser despullat, emmanillat, arrossegat per terra i colpejat. Indica que després de sis hores d’interrogatori, va haver de ser portat a l’hospital, ja que el seu pols era molt alt, no parlava, estava sense forces i en estat inconscient; la seva boca i el seu nas sagnaven”, deia un dictamen del Comitè Contra la Tortura de l’ONU de maig de 2005, quan va analitzar el cas d’Urra.

Amb tot, el think-tank conservador creat per l’exdelegat del Govern del PP a Euskadi, Carlos Urquijo, ha convidat el general condemnat i posteriorment indultat per José María Aznar i ascendit pel govern de Mariano Rajoy.

Ho ha avançat Público, que ha explicat que l’acte serà a la selecta societat La Bilbaína, i que també hi assistiran Enrique López López, Conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid, i Joseba Arregui, exconseller de Cultura del Govern Basc.