Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

L’oposició demana la dimissió d’una regidora d’Albiol pels 28.000 “malbaratats” en una campanya que no es va enviar

El govern al·lega que el repartiment d’informació d’ajudes públiques el van fer càrrecs de confiança del PP

Avatar
Agències 04/05/2021
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant la presentació de l'enquesta sociopolítica 2020 a càrrec de la regidora de Comunicació, Rosa del Amo, el 30 de novembre de 2020 (horitzontal)

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona (PSC, Guanyem, En Comu Podem, ERC i JxCat) han demanat al ple la dimissió de la regidora de Comunicació del govern de Xavier Garcia Albiol, Rosa del Amo. La fan responsable del “malbaratament” de 28.000 euros en la impressió i ensobrat d’una propaganda sobre una línia d’ajudes socials i de la que mai es va arribar a contractar el seu enviament, segons va revelar l’ACN a mitjans d’abril. Del Amo s’ha justificat i ha dit que el repartiment del material informatiu (83.000 cartes i tríptics) el van acabar fent els sis coordinadors de districte que l’Ajuntament té en nòmina com a assessors polítics del PP. L’oposició considera encara més greu aquesta justificació i li exigeix que plegui.

De fet, els portaveus municipals no donen crèdit a l’argumentació del govern d’Albiol i l’insten a demanar perdó a les famílies vulnerables que no han tingut accés a la informació de les ajudes socials per la gestió de la campanya. També reclamen la convocatòria “immediata” d’una nova campanya d’ajudes socials perquè pugui arribar a més ciutadans.

 

La campanya de la discòrdia atorgava ajudes per al pagament dels subministraments de la llar a persones majors de 60 anys i amb ingressos inferiors a 900 euros. Segons les dades exposades al ple municipal, els majors de 60 anys són unes 50.000 persones a Badalona, mentre que les que han acabat sol·licitant l’ajuda són poc més de 500.

 

“Han passat del ‘Limpiando Badalona’ al ‘Tirando Badalona a la paperera'”, ha etzibat el portaveu de JxCat, David Torrents, a l’inici del debat. La portaveu de Guanyem, Nora San Sebastián, ha posat el crit al cel pel fet que càrrecs polítics fessin el repartiment de les cartes i ha qualificat l’afer com “el súmmum de l’amiguisme”.

 

L’oposició de fet, ha carregat durament contra els arguments exposats per Del Amo, a qui no dona credibilitat. El líder del PSC, Rubén Guijarro, ho ha titllat de “kafkià” i assegura que en algunes dependències municipals hi ha encara guardat tot aquest material informatiu: “És més greu la seva defensa que el fet en sí”.

 

En aquesta línia, el líder d’ERC, Àlex Montornès, diu que no és creïble que els coordinadors, amb salaris de més de 42.000 euros anuals, es dediquin a repartir publicitat. “Han d’aportar un altre valor afegit”, ha etzibat. Des d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, qualifica de “tronada” la resposta del PP i lamenta que les ajudes no arribin als seus destinataris per aquesta gestió.

 

La regidora de Comunicació, Rosa del Amo, insisteix en la idoneïtat de fer el repartiment a través dels coordinadors de districte. “Quin problema hi ha? És la seva feina”, assegura. Del Amo afirma que fins i tot s’han estalviat diners amb aquest sistema de repartiment però respon amb ironia a l’oposició que en noves convocatòries sí es contractarà el repartiment