Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

L’OMS treballa en un pla de transició de pandèmia a “fase de control”

|

- Publicitat -

L’Organització Mundial de Salut està treballant en un pla per liderar la transició de la pandèmia a una fase de control, com ha anunciat el cap d’Emergències Sanitàries de l’organització, Mike Ryan. En altres paraules, és possible que l’organització hagi previst que a mitjà termini, la gestió de la pandèmia podria variar amb un impacte positiu.

Publicitat

El document que exposarà com dur a terme aquesta transició es publicarà a finals de febrer, l’objectiu del qual seria controlar de manera sostinguda la malaltia. Malgrat aquestes notícies que mostren un cert optimisme, l’OMS alerta que encara és aviat per posar punt final a l’emergència internacional de la COVID-19, i apunta que hi ha el risc que sorgeixin noves variants de la malaltia com informa el diari Público.

L’OMS ha exigit la resolució de la desigualtat en les taxes de vacunació i crida a “optimitzar les estratègies sanitàries nacionals” i avisa que l’estratègia actual ha de servir per a les pandèmies del futur.

El responsable per a la regió de l’organització, Hans Kluge, avisa que “la pandèmia està lluny d’acabar”, però està “esperançat” de poder sortir el 2022 de la fase d’emergència, declarada en l’àmbit internacional el gener del 2020.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió