Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

L’OMS veu llum al final del túnel i preveu declarar la fi de la fase d’emergència per la covid a Europa

|

- Publicitat -

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) creu que pot declarar aquest any la fi de la fase d’emergència per la covid-19 a Europa. Això és el que apunta el responsable per a la regió de l’organització, Hans Kluge, que avisa que “la pandèmia està lluny d’acabar”, però està “esperançat” de poder sortir el 2022 de la fase d’emergència, declarada a nivell internacional al gener del 2020. En un comunicat, Kluge assegura que la variant òmicron es transmet amb una velocitat “sense precedents”, però “ofereix una esperança plausible d’estabilització i normalització” al continent perquè causa una malaltia “menys greu” que la variant delta.

Publicitat

Malgrat apuntar que continua havent un alt nombre d’hospitalitzacions per covid-19 a Europa, Kluge diu que “afortunadament” els ingressos són “menys freqüents a les UCI”. “Com es pot preveure, la majoria de persones que necessiten cures intensives a la regió no estan vacunades”, alerta.

Per Kluge, és probable que sorgeixin o tornin variants de la covid-19 a causa de l’elevat nombre d’infeccions, la disminució de la immunitat i el període hivernal. Amb tot, defensa que amb la vacunació i vigilància dels casos no caldria tornar a confinaments ni “mesures similars” per fer front a noves onades de contagis.

Pel que fa a la vacunació, el responsable de l’OMS per a Europa confia que el 2022 sigui l’any de la “igualtat” en l’accés a les vacunes. “Massa persones que necessiten vaccins encara no estan vacunades. Això contribueix a impulsar la transmissió, prolonga la pandèmia i incrementa la probabilitat de noves variants”, indica.

Et pot interessar  Junts lamenta que el PE "caigui en la trampa de l'autoritarisme" per la retirada d'una foto de l'1-O d'una exposició
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió