Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

L’obsessió antiindependentista de Borrell: ha dedicat un terç de la seva tasca com a ministre a combatre el procés

El futur cap de la diplomàcia europea diu que a Catalunya existeix una “violència als carrers que no s’havia vist mai a Espanya des de la reconversió industrial”

Redacció
Redacció 03/11/2019
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

“Una tercera part de la meva feina com a ministre ha estat contraposar la imatge que es pretenia donar d’una Espanya repressora, franquista, que negava drets i llibertats, i explicar com és el nostre país”. Són paraules de l’encara ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, en una entrevista a ‘El País’. Unes declaracions que semblen contradir l’argumentari del Gobierno sobre el fet que el conflicte català s’hagi de tractar com un afer intern.

El futur cap de la diplomàcia europea ha dit que a Catalunya existeix una “violència als carrers que no s’havia vist mai a Espanya des de la reconversió industrial” i ha criticat que “es propicia i s’aplaudeix” des del Govern. A més, ha reclamat que caldria haver “actuac en el seu moment” i assegura que “guardar silenci va ser un error garrafal”. “Es va deixar fer esperant que això passaria sense més ni més”, ha apuntat.

Relacionats