Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Llibertat amb càrrecs i ordre d’allunyament pel detingut per la baralla a la Ciutadella

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona ha deixat aquest dimecres a la tarda en llibertat provisional amb càrrecs l’home detingut per la baralla dissabte passat al parc […]

Avatar
Agències 29/08/2018
Imatge d'uns llaços grocs a terra al parc de la Ciutadella de Barcelona / TV3

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona ha deixat aquest dimecres a la tarda en llibertat provisional amb càrrecs l’home detingut per la baralla dissabte passat al parc de la Ciutadella de Barcelona. L’individu s’ha negat a declarar davant del jutjat de guàrdia i ara la investigació per almenys un delicte de lesions lleus i un altre d’odi i discriminació per motius d’origen anirà a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 7, que també tindrà en compte la denúncia de l’home contra la dona.

L’home va interposar una denúncia el mateix dissabte al vespre davant dels Mossos, però aquest dimarts la dona també el va denunciar, en aquest cas davant la policia espanyola, que l’ha detingut aquest dimecres al matí. Immediatament l’ha portat davant del jutjat de guàrdia.

Segons han explicat fonts jurídiques, l’home, aconsellat pel seu advocat d’ofici, s’ha negat a declarar. El jutge de guàrdia i la fiscal han tingut en compte també la denúncia que l’home va interposar i l’informe mèdic de la dona, que descriu una desviació del septe nasal sense fractura, sense ingrés hospitalari però diverses atencions mèdiques. En principi serien unes lesions que comportarien un delicte lleu, però no es descarta que es consideri un delicte ordinari.

La fiscalia i el jutge han inclòs el delicte d’odi principalment per discriminació per motius d’origen, ja que l’individu hauria insultat greument la dona per ser russa, però en la denúncia de la dona s’esmenta que la discussió i posterior agressió va començar per la retirada dels llaços grocs.

L’acusació particular no s’ha presentat i la fiscalia ha demanat una ordre d’allunyament de 500 metres, que el jutge ha acordat. Es dóna la circumstància que la dona i l’home viuen molt a prop l’un de l’altre, al mateix districte de Ciutat Vella, per això s’ha tingut en compte. Si es trobessin de forma fortuïta, l’home, que no té antecedents de cap tipus, hauria de desviar la seva trajectòria i no mirar ni parlar amb la dona. En sortir de la Ciutat de la Justícia, tot sol i tapant-se la cara amb una tovallola, l’home no ha volgut fer declaracions als periodistes que l’esperaven.