Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

L’extrema dreta guanya les eleccions a Ripoll

Junts pateix una forta caiguda i es queda amb 3 representants, els mateixos que ERC

|

- Publicitat -

El partit d’extrema dreta Aliança Catalana ha guanyat les eleccions municipals a Ripoll amb 6 regidors. Tot i que la llista encapçalada per Sílvia Orriols és la més votada, és probable que no pugui governar pels possibles pactes de les altres forces, que sumen més regidors. Junts ha obtingut 3 regidors, ERC 3, PSC 2, CUP 2 i Independents de Ripoll 1.

Publicitat

Ha sigut la sorpresa de la nit electoral, juntament amb la forta caiguda de Junts. Manoli Vega, successora de l’alcalde històric Jordi Munell, que havia governat durant 12 anys a la ciutat, s’ha quedat amb 3 representants, 5 menys, i només un 17% dels vots, seguit molt de prop d’ERC també amb 3. El PSC, amb Enric Pérez, s’ha quedat amb 2, un menys, mentre que la CUP ha mantingut els 2 regidors. El partit independent de Joaquim Colomer també ha aconseguit entrar amb 1 representant.

Aliança Catalana va néixer com a escissió del Front Nacional de Catalunya. Orriols, que té un discurs obertament islamòfob, ha celebrat en una piulada: “D’aquí estant, ho reconquerirem tot”.

CERCADOR PER MUNICIPIS

CATALUNYA

 

Et pot interessar  Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial