Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

L’extrema dreta corre a penjar-se la medalla per la detenció improcedent de Costa

Vox i Ciudadanos no han desaprofitat l’ocasió per demostrar la seva set de venjança pel 27-O

Carme Garau 27/10/2021

Mentre l’independentisme demana la llibertat de Josep Costa i veu com una provocació la “coincidència” amb l’aniversari del 27-O, el president de Vox al Parlament s’afanya a recordar que el seu partit va exigir la detenció de l’exvicepresident de la Mesa.

“Tard, però la justícia arriba”, ha publicat Ignacio Garriga en un missatge a Twitter en referència a la seva petició de detenció. També exigeix que “es reprengui l’activitat parlamentària, suspesa per aquests fets”, ja que els diputats independentistes han marxat en solidaritat amb Costa, suspenent-se així dues comissions del Parlament.

Per no quedar enrere, també Ciudadanos ha dit la seva. “Avui hauria de ser un dia normal de feina en el Parlament de Catalunya”, ha expressat Carlos Carrizosa en un vídeo publicat a les xarxes socials. Seguint la teatralitat que caracteritza el partit taronja, s’ha afanyat a remarcar que es trobava reunit amb unes persones malaltes d’ELA i que per la suspensió de l’activitat parlamentària no ha pogut seguir atenent-los. “Aquí no hi ha repressió, el que hi ha és molt barrut”.