Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’exèrcit espanyol encobreix un assetjador sexual

Nou cas polèmic a l’exèrcit espanyol. En aquest cas, per girar l’esquena a la presumpta víctima i encobrir l’hipotètic repressor. Resulta que una noia soldat ha estat acomiadada pel ministeri […]

Redacció
Redacció 25/01/2019
Exercit de dones

Nou cas polèmic a l’exèrcit espanyol. En aquest cas, per girar l’esquena a la presumpta víctima i encobrir l’hipotètic repressor. Resulta que una noia soldat ha estat acomiadada pel ministeri de defensa després d’estar de baixa per haver denunciat un assetjament del seu superior a les de l’exèrcit de l’Aire.

Així ho ha publicat el Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa i especifica que l’acomiadament es fa sense indemnització, tot i que tenia contracte fins al 2024. La víctima portava de baixa psicològica des del 2016 després de denunciar assetjament sexual i humiliacions per part del seu cap.

El diari El País explica que la denunciant va denunciar que el seu superior es tocava els pantalons amb el penis erecte i li deia “com em poses” per després treure’s el membre demanant-li una fel·lació. També especifica que li preguntava com li feia l’amor la seva parella i ella intentava desempallegar-se d’ell responent “em fas fàstic!”.

Però, davant els constants assetjaments, la dona soldat, desesperada per la situació, va aconseguir fotografiar en una ocasió el seu cap mentre es masturbava davant d’ella.

El mateix Ministeri de Defensa ha aconsellat a la soldat que faci ús de la possibilitat de presentar els corresponents recursos de reposició i alçada, després del que el Ministeri de Defensa ha de decidir sobre la seva readmissió.

Defensa explica que un tribunal mèdic va dictaminar que ja no compleix les condicions psíquiques per seguir sent militar.