Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

L’Escola Municipal de Mallorquí presenta el projecte ‘Rap i Paraules en desús’ per incentivar l’ús de la llengua catalana

|

- Publicitat -

‘Rap i Paraules en desús’ és el nou projecte de l’Escola Municipal de Mallorquí. Els alumnes, d’entre 10 i 14 anys, han compost i cantat sis raps dedicats a paraules en desús, de la mà del raper rural Rafel Sastre Swing. L’objectiu és incentivar l’ús de la llengua catalana entre els mallorquins més joves.

Publicitat

Tal com ha explicat l’alcalde de Manacor, Miquel Oliver, es buscava que els alumnes comprenguessin que es pot “fer servir el català de manera normal en el seu dia a dia en qualsevol situació i també a les xarxes socials” a través d’un projecte que un projecte “que ha combinat la creació artística, la llengua, la recuperació de paraules en desús, la música, l’audiovisual, els valors i la feina en equip”, ha afegit el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

Les paraules i expressions en desús que han promogut al llarg de l’any amb aquests raps són: acopar-li, adesiara, bàmbol, culejar, deixondir, tenir seny, donar creu, escometre, ginyar, menut, parer i tira-tira.

Et pot interessar  Salvador Illa continua amb el seu objectiu de castellanitzar topònims: primer "Lérida" i ara "Bajo Llobregat"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut