Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

L’Escola Municipal de Mallorquí presenta el projecte ‘Rap i Paraules en desús’ per incentivar l’ús de la llengua catalana

Les paraules en desús que contenen les cançons són acopar-li, adesiara, bàmbol, culejar, deixondir, tenir seny, donar creu, escometre, ginyar, menut, parer i tira-tira

Redacció 28/12/2022

‘Rap i Paraules en desús’ és el nou projecte de l’Escola Municipal de Mallorquí. Els alumnes, d’entre 10 i 14 anys, han compost i cantat sis raps dedicats a paraules en desús, de la mà del raper rural Rafel Sastre Swing. L’objectiu és incentivar l’ús de la llengua catalana entre els mallorquins més joves.

Tal com ha explicat l’alcalde de Manacor, Miquel Oliver, es buscava que els alumnes comprenguessin que es pot “fer servir el català de manera normal en el seu dia a dia en qualsevol situació i també a les xarxes socials” a través d’un projecte que un projecte “que ha combinat la creació artística, la llengua, la recuperació de paraules en desús, la música, l’audiovisual, els valors i la feina en equip”, ha afegit el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

Les paraules i expressions en desús que han promogut al llarg de l’any amb aquests raps són: acopar-li, adesiara, bàmbol, culejar, deixondir, tenir seny, donar creu, escometre, ginyar, menut, parer i tira-tira.