Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Les estrenes de cinema de la setmana: la rosa de foc, la Lluna i Veneçuela

De la Torre porta la Barcelona del pistolerisme a la gran pantalla amb ‘La sombra de la ley’

|

- Publicitat -

Pocs dies després d’haver-la presentat al Festival de Sitges, Dani de la Torre estrena dijous als cinemes el seu nou film, La sombra de la ley. Una cinta ambientada als anys 20 a la Barcelona del pistolerisme, dels gàngsters i de la conflictivitat social i l’anarquisme. En aquest ambient tens, el policia Aníbal Uriarte és enviat a Barcelona per col·laborar, junt amb la comissaria local, en la detenció dels culpables del robatori a un tren militar. Aquest thriller de suspens, una gran coproducció amb participació de Televisió de Catalunya, està protagonitzat per Luis Tosar, Michelle Jenner, Ernesto Alterio i Pep Tosar, entre altres. First man, amb Ryan Gosling encarnant Neil Armstrong en els intensos anys de la seva missió a la Lluna, és una altra de les estrenes destacades de la setmana.

Publicitat

First man (Damien Chazelle, 2018)

Josh Singer (Los archivos del pentágono, Spotlight) dirigeix aquest film sobre la missió de la NASA que va dur el primer home a la lluna. Centrada en la figura de Neil Armstrong i el període comprès entre els anys 1961 i 1969, és un relat en primera persona basat en la novel·la de James R. Hansen, que explora el sacrifici i el preu que va representar tan per ell com per als Estats Units una de les missions més perilloses de la història.

La casa del reloj en la pared (Eli Roth, 2018)

Produïda per Steven Spielberg i dirigida per Eli Roth, La casa del reloj en la pared és una pel·lícula d’aventures i màgia basada en el clàssic infantil de 1973 que va escriure John Bellairs i il·lustrar Edward Gorey. Cate Blanchet i Jack Black són els rostres més coneguts de la pel·lícula.

https://www.youtube.com/watch?v=XKU7EVIRw7s

Clímax (Gaspar Noé, 2018)

Gaspar Noé (7 días en La Habana) dirigeix Clímax, una singular cinta sobre un grup de ballarins que transcorre en una sola nit. A mitjan anys 90 un grup de joves ballarins fa la seva darrera coreografia i després un celebren amb una gran festa al voltant d’una font de sangria. L’ambient s’electritza per moments i la bogeria els atrapa tota la nit. Els joves han estat drogats, però no saben exactament amb què ni per part de qui.

El regne dels Elfs (Yi Ge, Yuefeng Song. 2016), en català

El regne dels Elfs és un film d’animació protagonitzat per Fish, un jove humà que ha estat convidat a visitar aquest llunyà i misteriós indret per assistir a la boda de la reina elfa Mayra. Allà es podrà retrobar amb la seva estimada elfa Lia, la germana petita de la reina. Els elfs foscos s’encarregaran d’espatllar la festa irrompent en plena boda de Mayra amb un gran exèrcit i prenent la monarca com a hostatge.

Dónde caen las sombras (Valentina Pedicini, 2017)

En aquesta cinta de terror, Anna i Hans són una infermera i el seu assistent en un geriàtric que havia sigut un orfenat on ells han estat presos des de la infància i encara viuen atrapats en el temps i l’espai. Quan Gertrud reapareix del passat, el temps sembla retrocedir: l’orfenat torna prendre vida i recupera l’aspecte del fals refugi per a nens apartats de les seves famílies que havia estat, dirigit per Gertrud. Anna, una esclava d’aquell loc reprèn la seva investigació sobre Franziska, una amiga busca per tot arreu sense sort.

Un héroe singular (Hubert Charuel, 2017)

La pel·lícula d’Hubert Charuel Un héroe singular explica les vicissituds d’un jove granger francès, la vida del qual gira al voltant de la seva granja, la seva germana veterinària i els seus pares, els antics propietaris de la lleteria familiar. Els problemes per a Pierre arriben quan descobreix que un dels seus animals està infectat per una epidèmia que s’estén per França. El protagonista farà el possible per salvar les seves vaques, resistint-se a la perspectiva de perdre tot el ramat.

Small foot (Karey Kirkpatrick, 2018)

Pel·lícula d’animació per a tota la família que proposa un gir a la llegenda del Bigfoot, amb un Yeti jove i llest que es troba amb un exemplar d’una espècie que desconeixia, un ésser humà. La notícia provoca commoció dins de la comunitat dels Yetis i, a ell, una fama sobrevinguda com a descobridor. La pel·lícula s’estrena doblada al català en algunes sales.

Pequeño secreto (David Schurmann, 2017)

Basada en una història real, aquesta cinta brasilera explica la vida d’una nena i tres dones que comparteixen un secret que els canviarà la vida. La pel·lícula s’endinsa en els viatges d’aquestes tres dones, les vivències de les quals mostren un món on les persones són separades pel racisme però, on malgrat tot, l’amistat, la tolerància i l’amor tenen el seu lloc.

Lucha de gigantes (Hernan Zin, 2018)

El realitzador de documentals Hernan Zin es posa al servei del projecte conjunt de l’ONG Acción contra el Hambre i Emilio Aragón anomenat Lucha de gigantes. Un homenatge a tots aquells que lluiten contra la fam al món, i que porta per nom la cançó homònima composada per Antonio Vega fa 31 anys.

El pueblo soy yo. Venezuela en populismo (Carlos Oteyza, 2018)

Pel·lícula documental que es planteja descriure els mecanismes de poder a la Veneçuela d’Hugo Chávez i Nicolás Maduro. La cinta, molt crítica amb el chavisme, mostra un líder que s’hauria aprofitat d’un moment de crisi per, gràcies als alts preus del petroli, apoderar-se de les institucions, polaritzar la societat, silenciar els mitjans de comunicació i desarticular l’aparell productius. I, sempre segons el documental, tot plegat “en nom del poble”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió