Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

L’engany de Sánchez a ERC i JxCat per la seva abstenció

Sánchez diu que el seu govern enfortiria la cohesió territorial “des del diàleg i les lleis” i evitaria la confrontació, però ha governat i no ha fet res de tot el que diu ara

Redacció 16/11/2019
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

Sánchez i Iglesias consultaran a les seves bases. I ERC i JxCat ho faran ?

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, defensa que el govern espanyol que proposen els socialistes amb Unides Podem enfortiria la cohesió territorial “des del diàleg i les lleis”, i sense promoure la confrontació ni l’enfrontament entre ciutadans de l’Estat. El Psoe, Podemos i els Comuns faran un consulta a les seves bases, faran el mateix ERC i JxCat davant la pressió que estan reben per regalar la investidura a Sánchez?

Sánchez i Iglesias han llençat tot l’aparell mediàtic proper a ells per pressionar a ERC i jxCat per l’abstenció

La Vanguardia i el Grup Godó, El Periódico, el diari ARA, tertulians propers suposadament al procés independentista estan girant el discurs per demanar que els partits independentistes s’abstinguin, si cal gratuïtament per fer possible el govern espanyol mal anomenat d’esquerres.

Bona part de JxCat, de la Crida i cada cop més sectors d’ERC aposten pel No a Sánchez i exigeixen gestos clars d’aturar la repressió i de diàleg abans de la votació

ERC es troba immersa en un procés preparatori del Congres Nacional i l’espai post convergent en un procés de clarificació. Els republicans no volen votar sols l’abstenció i deixar un espai de creixement a JxCat, les eleccions malgrat ser guanyades pels republicans han despertat pànic en el nucli dur republicà, mentre totes les enquestes donaven per fet una clatellada a Junts, la realitat ha estat dura. Borràs ha aconseguit augmentar en vots i en escons malgrat l’augment de la CUP. La batalla de les properes eleccions catalanes poden ser èpiques.