Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

L’empresari andorrà Joan Besolí es considera víctima de l”Operació Catalunya’ i avisa que anirà als tribunals europeus

Empresonat quasi dos anys amb Sandro Rosell, reclama 4,6 milions d'euros d'indemnització, en comptes dels 70.000 euros reconeguts

|

- Publicitat -

L’empresari andorrà Joan Besolí, empresonat entre 2017 i 2019 juntament amb Sandro Rosell per ordre de l’Audiència Nacional, s’ha mostrat aquest dimarts “trist i decebut” per la indemnització de 70.000 euros que li ha reconegut el tribunal. Es considera víctima colateral de l”Operació Catalunya’ contra l’independentisme i alerta que reivindicarà una compensació justa fins als tribunals europeus, ja que ell demanava 4,6 milions d’euros per danys morals i reputacionals, les despeses de tot el procés judicial i els desplaçaments de familiars a la presó per visitar-lo.

Publicitat

“Aquests 70.000 euros fa temps que els tenim gastats en advocats, en peritatges… Tot això és ‘pecata minuta'”, ha afegit. “Em pensava que hi hauria una mica més d’humanitat, però fan la sentència com si estiguessin esmorzant al bar”, ha lamentat Besolí a RAC-1, i creu que els jutges que han dictat la sentència no saben el que és “dormir en un llit ple de xinxes”.

La sentència valora el dolor que li va causar la presó preventiva en danys de “caràcter lleu o moderat”. “És surrealista”, ha manifestat, sarcàstic. Besolí recorda que va demanar fins a 12 vegades que el traslladessin a Barcelona per poder visitar el seu fill paraplègic a l’hospital, encara que fos vigilat per la policia, però la magistrada Carmen Lamela sempre l’hi va denegar “sense cap escrúpol ni cap mirament humà ni personal”.

De fet, Besolí va querellar-se contra la jutgessa, ara ascendida al Suprem. L’alt tribunal ja els la va tombar, però l’han dut fins a Europa. Tenen previst fer el mateix amb la demanda per danys i perjudicis: “Nosaltres ara presentarem una reclamació al Suprem i, després, al Constitucional. Anirem fins al final”, ha avisat.

Et pot interessar  Villarejo es renta les mans i defensa que va "avisar" que Rosell "no tenia res a veure amb l'independentisme"

“Ens vam querellar contra Carmen Lamela. Va anar al Suprem, va tocar al jutge Marchena i el vam recusar, però ens ho van denegar. No entenc la maldat de les persones, la maldat d’aquesta jutgessa, però és que, al darrere d’ella, hi havia tres jutges d’una sala que validaven tot el que deia”, ha recordat.

L’empresari es considera un dany col·lateral de l’operació Catalunya i se’n sent “víctima”. “Aquí hi havia una conxorxa i jo vaig ser un dany col·lateral”, ha lamentat Besolí, que recorda com aquells dos anys engarjolat li van canviar la vida. “No és fàcil. Et desordenen la vida d’una manera que és difícil tornar a ser una persona endreçada”, ha conclòs.

“Tornar a la vida normal després de gairebé dos anys d’estar desconnectat del món no és fàcil i encara m’està costant. Moltes vegades necessito estar sol. Els meus amics passen dies que no saben res de mi, perquè no tens tantes ganes de parlar com abans”, ha afegit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió