Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Laura Borràs: “Defensar la sobirania del Parlament té costs democràtics a Espanya”

La presidenta del Parlament ha donat suport al seu predecessor al càrrec, Roger Torrent, i als exmembres de la Mesa represaliats

Agències 02/12/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, rep de mans de l'expresident Roger Torrent la tradicional carta de Francesc Farreras, després de la seva proclamació, el 12 de març de 2021. (Horitzontal)

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha donat suport al conseller d’Empresa i predecessor seu al càrrec, Roger Torrent, i als exmembres de la Mesa Josep Costa i Eugeni Campdepadrós. “Confirmat: la defensa de la sobirania del Parlament té costos democràtics a l’Espanya del s. XXI. Però respectar els drets i llibertats dels ciutadans i els seus representants ha de ser un deure a la Catalunya del 2021”, ha escrit a través d’un missatge a Twitter.

Borràs ha reaccionat així al fet que la Fiscalia hagi demanat aquest dijous un any i vuit mesos d’inhabilitació per a tots tres, per permetre debats sobre monarquia i autodeterminació quan eren membres de la Mesa. El ministeri públic també reclama un any i quatre mesos per a l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado. Per als tres primers planteja una multa de 30.000 euros, i per a Delgado la rebaixa fins a 24.000 euros. Els acusa a tots quatre d’un delicte de desobediència greu per haver permès debatre resolucions sobre la monarquia i l’autodeterminació el 12 i el 26 de novembre del 2019.