Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Laura Borràs acusa el Gobierno d’aplicar “un 155 encobert sense estratègia”

Defensa el ‘no’ de JxCat a la pròrroga: “El govern més progressista està fent la gestió més reaccionària”

Avatar
Agències 22/04/2020
La portaveu de JxCat, Laura Borràs, durant la seva intervenció al Congrés aquest 22 d'abril del 2020. (Horitzontal)

La portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha defensat el ‘seu no’ a la nova pròrroga de l’estat d’alarma per la gestió “ineficient i ineficaç” del Gobierno, a qui ha acusat d’haver aplicat un ‘155’ encobert sense “estratègia”. Durant la seva intervenció al ple, Borràs ha afirmat que Espanya té “el govern més progressista de la seva història” que “està fent la gestió més reaccionària de tot Europa”. “Van aprovar el decret malament i tard i ara faran la desescalada aviat i pitjor”, ha afirmat. Borràs ha defensat, en canvi, la gestió del Govern i ha afirmat que a Catalunya es van prendre decisions abans que ho fes l’executiu estatal. En aquest sentit, ha dit que cal “descentralització” i “empoderament”, “no mordasses ni aplaudiments”.

Borràs ha afirmat també que aquest govern li sobre uniformes i ha demanar a Sánchez que “no tornin a equivocar-se”. “Ara diuen que el desconfinament serà asimètric. Doncs li demanem que faci un pas més i permeti que cada territori gestioni el procés. Tenen pla?”, ha etzibat a Sánchez. En aquest sentit, ha acusat l’executiu de ser “negligent” també en les mesures per a les empreses i els treballadors perquè hi ha “empreses abocades a tancar” i els ERTO van amb “retards”.

“Havent-nos aplicat el 155 li vam donar suport amb sí crítics a decrets però el de la pròrroga no pot ser una altra abstenció”, ha afirmat. “Hi ha un altre estat l’alarma possible: amb descentralització, competències i un pla elaborat per experts”, ha afegit.

Relacionats