Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

L’Audiència Nacional condemna a fins a 15 anys a la ‘trama Gürtel’ per la visita del Papa a València el 2006

El tribunal conclou que l’adjudicació del contracte va ser fraudulenta i va suposar un sobrecost de 3,2 MEUR

Avatar
Agències 25/11/2020

L’Audiència Nacional ha condemnat a fins a 15 anys de presó a la ‘trama Gürtel’ per la visita del Papa Benet XVI a València el juliol del 2006. La sentència, feta pública aquest dimecres, conclou que l’adjudicació al Grup Correa del contracte dels serveis de pantalles, so i megafonia per l’esdeveniment va ser il·legal i va implicar un sobrecost de 3,2 milions d’euros per a l’erari públic. En una resolució de 556 pàgines, la secció segona de la Sala Penal condemna a 19 dels 23 acusats per delictes de prevaricació, malversació i frau a l’administració pública així com falsedat documental o blanqueig.

Les penes als principals acusats són de 13 anys i 7 mesos a Francisco Correa, líder del Grup, a 15 anys i cinc mesos a la seva mà dreta, Pablo Crespo, a 6 anys i 9 mesos al col·laborador Álvaro Pérez i a l’exdirector de RTVV Pedro García i a 11 anys i 7 mesos al vicepresident de TECONSA, José Luis Martínez.

 

La resta d’acusats tenen penes que van des dels vuit mesos de presó a tres anys. Dues persones han estat absoltes i dos processats han mort.

 

La sentència afirma que l’adjudicació directa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) de forma directa a favor de TECONSA, del Grup Correa, va suposar un enriquiment il·lícit de 3.205.375 euros. Aquesta quantitat va ser “repartida entre els acusats amb influència decisiva en el procés d’adjudicació”.

 

Relacionats