Diumenge, 17 d'octubre de 2021 - Edició 1179
La República

L’Audiència Nacional anul·la l’ordre de presó d’un dels CDR i el jutge instructor haurà de decidir si l’allibera o no

García Castellón convoca una vista per revisar la mesura cautelar aquest divendres a les 10 h

Avatar
Agències 12/12/2019
Representants d'ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu a la concentració al costat de l'Audiència Nacional en suport als CDR detinguts

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha declarat la nul·litat de l’ordre de presó d’un dels CDR acusats de terrorisme, Germinal Tomàs, en considerar que es va vulnerar l’accés a elements essencials de les actuacions, tant per conèixer l’objecte de la imputació com per impugnar la presó provisional. El jutge instructor de la causa, Manuel García Castellón, haurà de decidir ara si l’allibera o considera que la presó provisional ha de mantenir-se. El magistrat ha convocat una vista aquest divendres a les 10 hores per revisar la mesura cautelar. El tribunal d’apel·lació va resoldre el mateix fa prop d’un mes amb relació als recursos presentats per Eduardo Garzón, Guillem Xavier Duch, Xavier Buigas i Alexis Codina -els altres quatre acusats que tampoc van declarar-. A la repetició de la vista el jutge instructor els va mantenir empresonats.

La Sala Penal també va abordar els recursos dels dos CDR que van declarar davant la Guàrdia Civil i del jutge instructor, Ferran Jolis i Jordi Ros, i en aquest cas va confirmar la presó preventiva perquè no va veure vulneració de drets.