Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

L’amor d’un armeni que vivia a Lloret pel seu poble li costa la vida a la guerra d’Armènia

Armen Knyazyan, propietari de tres restaurants i amb un vida còmoda se sentia amb deute amb el seu poble i va anar a defensar el seu país

Redacció 24/10/2020

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc de la localitat catalana

Knyazyan, veí de Lloret i molt arrelat a la vila que el va acollir, va decidir anar a defensar el seu país en una guerra que ja porta molts anys activada. Un projectil en el cotxe on anava va acabar amb la seva vida i de la resta d’ocupants.

En l’atac va morir també un gran amic seu, Alexander Harutyunyan, que a la primera guerra d’Artsakh, va ser guardonat amb l’ordre de la Creu de la Batalla de primer grau.

Knyazyan, vivia amb la seva dona i els seus tres fills, i tenia un fort arrelament a Lloret de Mar, molt conegut on regentava dos restaurants i un a Barcelona.

L’estima pel seu país ja el va portar a lluitar en l’anomenada guerra d’abril o guerra dels quatre dies a l’any 2016. Un conflicte entre Armènia i Azerbaidjan que es disputen el territori de l’Ala Karabaj. Un conflicte que estava aturar i que va tornar a esclatar aquest setembre.

 

Knyazyan, va ser enterrat al cementiri de Lloret amb l’assistència de molts amics seus, va ser cobert amb terra portada d’Armènia el país que mai va oblidar. El mateix president de la República de l’Artsaj el va recordar.