Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’advocat de Clara Ponsatí participarà en la manifestació de la Diada

L’advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí i rector de la Universitat de Glasgow (Regne Unit), Aamer Anwar, participarà en la manifestació independentista que l’ANC està preparant per setè any consecutiu per […]

Redacció
Redacció 31/07/2018
L'advocat Aamer Anwar, Clara Ponsatí i el president de la Generalitat Quim Torra / EP

L’advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí i rector de la Universitat de Glasgow (Regne Unit), Aamer Anwar, participarà en la manifestació independentista que l’ANC està preparant per setè any consecutiu per la Diada de l’11 de setembre.

Ho ha anunciat ell mateix en xarxes socials després de participar en una trobada a Escòcia amb Ponsatí –exiliada allà– i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que precisament aquest dilluns va donar a conèixer com serà la mobilització d’aquest any: una concentració a l’avinguda Diagonal de Barcelona que guardarà silenci fins a les 17.14 hores, moment en el qual es durà a terme una ona des de la plaça Glòries fins a Palau Reial.

Segons ha detallat Anwar, ha estat convidat a dur a terme una intervenció als parlaments que es fan en cadascuna de les mobilitzacions sobiranistes, que cada any han adoptat un format diferent.

Una campanya de micromecenatge

Aanwar va assumir el març la defensa de Ponsatí després que es traslladés a Bèlgica el mes d’octubre amb altres membres del Govern de Carles Puigdemont i, després d’uns mesos, decidís tornar a Escòcia, on abans de ser consellera exercia com a professora a la Universitat de Saint Andrews, lloc de feina que ha recuperat.

Tots dos van engegar una campanya de micromecenatge per sufragar el cost de la defensa de l’extitular d’Ensenyament català que en poques hores va aconseguir 100.000 lliures esterlines de donacions particulars i que en l’actualitat ja en sumen 282.300.

No obstant això, en retirar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena les euroordres contra Puigdemont i els exconsellers que es troben fora d’Espanya, la causa judicial de Ponsatí a Escòcia ha caigut.