Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

La víctima de la violació múltiple a Manresa va ser obligada a canviar al castellà durant el judici

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va pressionar-la a canviar de llengua, perquè l’entenguessin els quatre agressors

Redacció 15/11/2021
Façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Continua la indignació pel cas de la violació múltiple a Manresa, ara, per la vulneració dels drets lingüístics de la víctima durant el judici, com publica el dBalears. Ja de per si, viure i reviure aquest procés és dur per una jove que durant la brutal agressió tenia 17 anys. En comptes de facilitar el seu testimoni, el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va pressionar-la a parlar en castellà, perquè l’entenguessin els quatre violadors.

Per si no n’hi hagués prou, l’advocada va fer preguntes tan cruels com: “En cap moment va intentar tancar les cames?”. Des dels fets succeïts en 2019, la jove té molts atacs de pànic i ansietat, impedint-li sortir de casa amb normalitat, com vam explicar recentment al diari. El sistema judicial hauria de garantir que la víctima pateixi el menys possible, però un cop més facilita les coses als agressors.