Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La reserva de Sigean dona exemple i només contractarà persones que sàpiguen parlar i escriure “obligatòriament” català

Les altres llengües, el castellà i l’anglès, també són requerides, però l’empresa remarca que el coneixement de la llengua catalana és “imperatiu”

Maria Garcia 10/03/2023

Després que el passat dijous, 2 de març, les xarxes traguessin fum amb el vídeo d’una infermera de Vall d’Hebron catalanòfoba que criticava l’obligatorietat d’assolir el nivell C1 de català per tal de treballar a Catalunya, encara hi ha esperança per la llengua, ja sigui amb els joves vinguts de fora que reivindiquen la importància d’aprendre-la, o amb l’exigència de parlar-la i escriure-la d’empreses com ara la reserva de Sigean, a França.

La reserva natural africana, situada al poble de Sijan, molt pròxima a la frontera amb Catalunya, rep milers de visitants cada any, especialment de catalanoparlants. És per aquest motiu que, en la nova oferta laboral publicada, es posa com a requisit l’obligatorietat de parlar i escriure català, un gest que els catalanoparlants han aplaudit a la xarxa. Algunes de les tasques que la persona contractada haurà de dur a terme són, per exemple, animar “les visites guiades dels grups de turistes o escolars en català, espanyol o francès”, “acollir-les a l’entrada del parc” i “contestar correus (electrònics i postals) en català, espanyol o francès”.

Les altres llengües, el castellà i l’anglès, també són requerides, però l’empresa remarca que el coneixement de la llengua catalana és “imperatiu”.