Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

VÍDEO | Una infermera de Vall d’Hebron fa mofa de l’obligatorietat del català: “Se va a sacar el C1 de catalán mi madre”

El vídeo, que té una clara intenció de burla i queixa cap a l’exigència d’assolir el nivell C1 de català, ha generat polèmica i diverses persones reclamen explicacions a Salut i el Govern

Maria Garcia 02/03/2023

Indignació a les xarxes arran del vídeo que una infermera de Vall d’Hebron ha penjat a TikTok fent burla de l’obligatorietat d’aprendre i parlar català per tal d’obtenir la plaça a Catalunya. El vídeo, que ràpidament s’ha viralitzat a Twitter arran de les declaracions que fa la jove, ha generat indignació entre els usuaris catalanoparlants de la plataforma social, que reclamen explicacions al Departament de Salut i lamenten la manca de respecte de la noia cap a la llengua catalana i els seus parlants.

La protagonista del vídeo apareix juntament amb dues companyes, i explica que totes són de fora, tot i que treballen a Vall d’Hebron; mentre ella és originària de Cadis, una altra ho és de Donosti, i la tercera, de Granada. Aleshores, procedeix a relatar que des del sindicat els han donat informació sobre les oposicions que s’hauran de treure per tal d’optar a la plaça, en l’any on més places d’infermeria hi ha (3.500). Tanmateix, procedeix a explicar sense cap mena de respecte ni educació que “després ens diuen que per treure’ns les putes oposicions ens hem de treure el puto C1 de català”.

Una de les noies, la procedent de Donosti, afirma que ella s’ha apuntat a classes de català per tal d’assolir el nivell i treure’s les oposicions. Davant això, l’originària de Cadis li respon que “li està desmuntant el vídeo”, en veure que deixava invalidat el seu absurd argument, i afegeix que “es traurà el C1 de català ma mare, perquè jo no me’l trauré”. Una quarta companya apareix en escena, i la basca li explica, en català, que estan gravant un vídeo sobre l’obligatorietat del C1. La gaditana li demana, de males maneres, que “deixi de parlar en català”. Finalment, clou el vergonyós vídeo amb sorna, assegurant que “demà comença” a fer classes de català.

El vídeo, que té una clara intenció de burla i queixa cap a l’exigència d’assolir el nivell C1 de català per tal d’optar a una plaça d’infermera en un centre sanitari català, ha generat molta polèmica a Twitter, on els catalanoparlants han criticat l’actitud de la infermera, tot reclamant explicacions tant a Salut al Govern sobre el motiu pel qual està treballant a Vall d’Hebron, ja que evidentment no té el nivell de català, ni pensa assolir-lo.