Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La reaparició de Trump a Facebook i YouTube després del vet: “He tornat”

L’ex-president ha estat vetat durant 2 anys a les principals xarxes socials, després que motivés els seus partidaris a assaltar el Capitoli

Redacció 18/03/2023
El president dels EUA Donald Trump durant una concentració per disputar la certificació dels resultats de les eleccions presidencials dels Estats Units, a Washington, Estats Units, 6 de gener de 2021. (Horitzontal)

L’ex-president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, ha reaparegut a algunes de les xarxes socials on havia estat vetat després que partidaris i seguidors seus assaltessin el Capitoli més de dos anys enrere, el gener del 2021. Per anunciar aquest retorn, el polític conservador ha publicat un vídeo a YouTube sota el títol ‘He tornat’, que mostra imatges del dia de la seva elecció presidencial.

En el vídeo, apareix un Trump afirmant que “em sap greu haver-los fet esperar. Hi ha hagut complicacions”, en referència als dos anys que ha estat suspès de les principals xarxes socials. Tot seguit, l’empresari promociona la seva candidatura a les pròximes presidencials amb el lema ‘Trump 2024. Make America Great Again!’.

Facebook, YouTube i Twitter van censurar els comptes i canals del líder republicà el 2021, després de l’assalt dels seus partidaris al Capitoli, i la resposta de Trump va ser crear la xarxa social Truth, que no ha triomfat.