Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

La pluja provoca destrosses al Matarranya

|

- Publicitat -

Entre divendres i dissabte van caure fortes pluges a la comarca del Matarranya (Franja de Ponent) que han afectat diversos municipis. Diversos camins han quedat impracticables i hi ha hagut problemes amb el subministrament d’aigua. Dissabte a la tarda a Massalió es va haver de rescatar de dins d’un cotxe a una parella i el seu gos. L’alcalde de Massalió, Rafael Martí, ha explicat que hi ha hagut moltes pèrdues materials a causa de les pluges que van caure entre divendres i dissabte a les 8 de la tarda. Massalió va acumular durant aquest període 150 litres per metre quadrat. 80 litres es van concentrar en tres hores i mitja de dissabte al matí. Afortunadament no s’han de lamentar danys personals.

Publicitat

Al poble de Cretes es va haver de demanar a la població que no consumís aigua de boca per una avaria a la xarxa, una afectació que també es va produir a Beseit, on hi van arribar a caure més de 200 litres per metre quadrat.

Aquest dilluns el president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, ha visitat Queretes, Calaceit, Massalió i La Vall de Tormo per observar directament les afectacions i per parlar amb els respectius alcaldes. Rando ha afirmat que la Diputació posarà tots els mitjans al seu abast per solucionar les afectacions al subministrament d’aigua i als camins. Concretament ha dit que la Diputació està disposada a destinar-hi “el que calgui” i ha concretat que “tal com hem fet amb el Glòria, la Filomena i altres situacions similars, tindrem una resposta potent” i que “es planificaran les actuacions el més aviat possible”. La prioritat serà restablir el subministrament d’aigua potable: “encara que l’aigua es vegi neta, abans s’han de fer analítiques perquè la terbolesa límit no la capta l’ull humà”.
Rando ha estat acompanyat per les diputades Ana Cris Lahoz i Susana Traver, que també han acompanyat a l’alcalde de Massalió per observar els estralls que han patit els camps de conreu, un fet que agreuja la situació viscuda pels pagesos amb l’aparició del virus Sharka que va suposar que s’haguessin d’arrencar centenars de presseguers.

 

Et pot interessar  El corredor mediterrani recupera parcialment la normalitat després del temporal i els aiguats
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió