Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

La PAH porta carbó a l’alcaldessa de Girona: “Se’l mereix per no reunir-se amb els veïns en risc de perdre l’habitatge”

Es tracta d’una acció simbòlica per denunciar la vulnerable situació de moltes famílies que afronten desnonaments

Redacció 05/01/2023
Acció de protesta de la PAH Girona Salt portant carbó a l'alcaldessa Marta Madrenas Data de publicació: dijous 05 de gener del 2023, 12:06 Localització: Girona Autor: Marina López

Aquest dijous al matí, coincidint amb el dia de la Cavalcada de Reis, la PAH Girona Salt ha dut a terme una acció simbòlica portant carbó a l’alcaldessa Marta Madrenas. L’organització ha col·locat bosses davant l’ajuntament i les ha acompanyat d’una carta a través de la qual exposa la situació d’extrema vulnerabilitat que viuen les famílies dels blocs de Santa Eugènia i de Sant Narcís.

Després que la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) hagi adquirit els immobles, les famílies que ara hi viuen corren el risc de perdre els seus habitatges. Per aquesta raó, la PAH fa temps que demana reunir-se amb l’alcaldessa, però fins ara no han tingut cap mena de resposta.

“Es mereix el carbó”, han expressat els membres de la plataforma. A més, durant la protesta, la PAH també ha aprofitat per denunciar que un jutjat ha fixat el 8 de febrer com a data per desnonar una dotzena de famílies que viuen a Sant Julià de Ramis en pisos que pertanyen també a la Sareb. La portaveu, Marta Afuera, ha explicat que han estat un any pagant el lloguer a l’anterior propietari i que la Sareb no ha volgut regularitzar-los la situació: “Han estat víctimes d’estafa“, ha assegurat.