Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

La nova jutge de l’1-O al Bages admet la vulneració de drets de Pesarrodona

|

- Publicitat -

La nova jutgessa que investiga les càrregues policials de l’1-O al Bages ha admès el recurs presentat per la defensa de l’exregidor de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, Jordi Pesarrodona, i considera que es van vulnerar els seus drets quan la seva antecessora en el cas va acordar donar per acabada la instrucció de les càrregues a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada sense haver-lo permès declarar en condició de víctima. La magistrada, doncs, ha ordenat reobrir la instrucció i el santjoanenc serà citat per a declarar el proper 25 de març.

Publicitat

Cal recordar que, en paral·lel, Pesarrodona està acusat de desobediència greu després d’haver-se fotografiat amb un nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil. En el seu escrit d’acusació, la fiscalia demana per a ell 12 mesos de multa i 24 mesos d’inhabilitació.

Les càrregues a Callús

La nova magistrada del jutjat d’instrucció 2 de Manresa també ha acceptat el recurs presentat per la defensa dels ferits i ha acordat reobrir la investigació per les càrregues policials de l’1-O a Callús. Així, segons ha explicat la defensa i tal com havien requerit, se citarà a declarar com a testimoni al tinent coronel de la Comandància de Barcelona que va organitzar les reunions preparatòries de la intervenció de la Guàrdia Civil als municipis de la Catalunya Central.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió