Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vilagrà insisteix al govern espanyol per reunir la taula de diàleg: “És qüestió de voluntat política”

|

- Publicitat -

El Govern català continua insistint a reunir la taula de diàleg i negociar així amb la Moncloa per tal d’avançar en el conflicte català i pactar acords per a la desjudicialització del procés independentista i la protecció i implementació de la llengua catalana, així com per a la celebració d’un referèndum. Així ho ha expressat el matí d’aquest dilluns, 2 de gener, la consellera de la Presidència Laura Vilagrà, que ha reiterat la voluntat de l’executiu català per trobar-se amb l’espanyol fent valdre el que s’ha “aconseguit fins ara”.

Vilagrà defensa que reunir la taula de diàleg entre els dos governs és una qüestió de “voluntat política”, incidint en el fet que el Govern català està disposat a reunir-se “en els pròxims dies o setmanes”: “Per part nostra no hi ha cap motiu pel qual no es pugui produir”, ha afirmat, segons ha recollit l’ACN. Tanmateix, la Moncloa, amb l’estil característic de la política espanyola, ja va enterrar la taula de diàleg a finals de l’any 2022, incomplint així l’acord segons el qual la pròxima reunió havia de celebrar-se abans que comencés l’any 2023. Des del govern espanyol justifiquen que amb la reforma del Codi Penal, i la crisi institucional que ha desfermat tant al CGPJ com al Tribunal Constitucional, ja s’han satisfet algunes de les demandes de l’independentisme i, per tant, no és necessari tornar-se a reunir.

Publicitat

La consellera, però, no ha volgut referir-se a les excuses del PSOE ni a la negació rotunda de Pedro Sánchez a la celebració d’un referèndum d’independència. Tal com ella defensa, “no hi ha cap altre topall que faci inviable la taula de diàleg” a banda de la voluntat política del govern espanyol, i les trobades han de continuar mantenint-se perquè, en el que respecta als blocs de la desjudicialització i la llengua catalana, “no n’hi ha prou i que cal continuar avançant“. “La desjudicialització té molts passos que s’han d’acabar realitzant”, ha argumentat.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut