Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La Moncloa condiciona parlar amb el “president” Torra a la seva humiliació

El govern espanyol també demana al president que “reconegui” la feina repressora de les forces d’ocupació

Redacció 19/10/2019
Pedro Sánchez, José Luis Ábalos i Carmen Calvo al comitè federal del PSOE, el 28 de setembre del 2018 (Horitzontal).

El president espanyol vol abatre i liquidar el president Torra i aïllar el president Puigdemont

La Moncloa ha condicionat el diàleg amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a una “condemna rotunda de la violència” que considera que “no ha fet”. En resposta a la petició del president català d’obrir una “taula de negociació” immediatament arran de la sentència, el govern espanyol també ha demanat a Torra que “reconegui” la feina de les forces de seguretat espanyoles i els Mossos i se solidaritzi amb els policies ferits. “Primer diàleg i després llei”, ha avisat Moncloa. Segons el govern espanyol, la proposta de referèndum “no la vol ni la majoria de catalans ni, pel que sembla, la majoria del seu propi Govern”. “El primer per restaurar la convivència és condemnar la violència, una cosa que no ha fet el senyor Torra”, ha dit.

Sánchez no vol parlar amb Torra per por a perdre les eleccions

Per la seva banda, fonts de Palau afirmen que la Moncloa encara no s’ha posat en contacte amb ells malgrat l’intent de parlar telefònicament amb Sánchez. La primera trucada de l’equip de Torra a la Moncloa s’ha fet al voltant de la 1 del migdia.

El comunicat de la Moncloa obvia el tractament de President i li diu “el sr. Torra”

L’executiu espanyol ha fet públic un comunicat on insisteix que “el sr Torra”, en referència al president de la Generalitat, “ha de condemnar rotundament la violència, cosa que no ha fet fins ara”, així com, també, “reconèixer la feina de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els Mossos”, i a més “solidaritzar-se amb els policies ferits”.

Moncloa utilitza un supervivent de la política com Iceta

En aquest sentit insisteix que “perquè el diàleg sigui efectiu, tal com ha dit el líder del PSC, Miquel Iceta, el sr Torra hauria de reconèixer a l’altra part dels catalans, que no son independentistes i que li estan reclamant reconstruir la convivència danyada per l’independentisme”.

Moncloa confirma la tradició colonial espanyola, mai negocia, sempre imposa

Per últim el govern espanyol afirma que “el problema de Catalunya no és la independència, que no es produirà perquè no és legal ni la vol la majoria dels catalans, sinó la convivència”.

“La seva proposta de referèndum no la vol ni la majoria dels catalans ni, sembla, la majoria del seu propi Govern”. Per aquest motiu conclou que “el primer per restaurar” aquesta convivència és “condemnar la violència, quelcom que no ha fet el Sr Torra”.