Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La justícia dictamina que un alt càrrec de Vox és un morós

L’Audiència Provincial de Madrid obliga a Iván Espinosa de los Monteros a pagar 63.000 euros per unes obres al seu domicili

Redacció 25/06/2019
Imatge d'un acte electoral de Vox / Flickr

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat Iván Espinosa de los Monteros a pagar 63.000 euros per intentar evitar el pagament d’unes obres al seu domicili. L’any 2012, el diputat de Vox al Congrés dels Diputats es va construir un habitatge de luxe al centre de Madrid, concretament al districte de Chamartin.

Per dur a terme la construcció de la casa, el dirigent d’extrema dreta va utilitzar una societat i a més va ser la seva dona l’arquitecte del projecte. Mesos més tard d’haver inaugurat el domicili, a l’hora de pagar, Iván Espinosa de los Monteros no es va voler fer càrrec de les despeses de les obres i aleshores, la constructora va presentar una demanda.

En primer terme, el polític de Vox va declarar en fallida la seva societat i un jutge va rebaixar de 74.000 a 57.000 euros la quantitat a pagar. Finalment, l’Audiència ha sentenciat que Espinosa de los Monteros ha d’abonar 63.000 euros de la seva butxaca, com a responsable directe de la societat que va declarar en fallida.